Hvad er orangevin?

Er orangevin det nye sort? Det ved vi ikke, men vi ved, at interessen er steget markant gennem de seneste par år, og at flere vinproducenter nu begynder at eksperimentere med at producere orangevin.

Orangevin kan ligesom alt andet vin være rigtig godt, men også knap så godt… Populært sagt er orangevin hvidvin lavet ligesom rødvin.
Orangevin laves ved at gære saften af grønne druer på skallerne og kernerne – og nogle gange også̊ inklusiv stilk, hvorved farvestof, tanniner og smagsstoffer udtrækkes.
Oftest i et par uger og i ekstremerne op til et år.
Og ”normal hvidvin” har ingen kontakt med skaller, kerner og stilk.

Orangevin er altså en ”hvidvin” med tanniner, markante smagsnuancer og findes i farveskalaen orange/ravgul/gul/gylden/pink alt afhængig af druesort, modenhed og varighed af macérationen (kontakten med skaller mm).
Det er en vinstil fra oldtiden, som i disse år vinder frem med stor interesse.
Orangevin er generelt relativ dyr.

Har du lyst til at prøve at smage orangevin af høj kvalitet, så se endelig vores sortiment.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, eller har du nogle spørgsmål, så kontakter du os bare.